Vad krävs för ett riktigt gott kaffe, och en lönsam verksamhet när världen ställer om?
Vid fredagens lunchmöte fick vi via video av VD Johannes Hultberg en föredragning om Gåshaga Kafferosteri, Sveriges största leverantör av ekologiskt specialkaffe.
Företaget tillhör Bonver koncernen och projektet startades 2015 med att producera egenrostat delikatesskaffe till kaffemaskiner åt företag och restauranger. Handplockade gröna kaffebönor importeras och rostas i 30 kg-satser på lägre temperatur och längre tid än brukligt, vilket ger den goda smaken och aromen. Gåshaga Kafferosteri är idag ett av Sveriges främsta mikro-rosterier med sälj- och servicekår över hela landet och med mottot ”Färskheten gör skillnad”.
Covid pandemin som påverkat många företags personalstatus med arbete hemifrån samt nedstängda restauranger har påverkat företaget. Personal har korttidspermitterats men nu med vaccin och sommar finns en stark framtidstro.